Sari la conținut

Încep lucrările de restaurare la biserica nouă de la Mănăstirea Predeal

incep-lucrarile-de-restaurare-la-biserica-noua-de-la-manastirea-predeal

IPS Laurenţiu va oficia sâmbătă o slujbă specială: va binecuvânta începutul lucrărilor de restaurare la biserica nouă de la Mănăstirea Predeal.

La finalul acestei săptămâni, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, se va afla la Predeal, urmând a oficia liturghia la mănăstirea „Sfântul Nicolae”, binecuvântând astfel începutul lucrărilor de restaurare a bisericii noi din cadrul ansamblului (Biserica „Naşterea Maicii Domnului”).

Lucrările vor începe în această vară, după ce în urmă cu un an a fost finalizată şi restaurarea vechii biserici, ctitorită în urmă cu peste două secole.

„După mulţi ani în care a avut de suferit, mănăstirea din Predeal putem spune că a revenit la viaţă. Ne-a rânduit Dumnezeu ca după aproape 200 de ani de la ridicarea ei, să resfinţim biserica veche, cu hramul «Sfântul Nicolae», iar în această vară vor fi demarate şi lucrările la biserica nouă - «Naşterea Maicii Domnului».

Pe 16 iulie 2017, Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu va binecuvânta începutul lucrărilor”, a explicat părintele Teofil de la mănăstirea din Predeal.


    Vizita Mitropolitului va fi urmată, între 28 iulie şi 7 august 2017, de un simpozion UNESCO de artă contemporană, astfel de evenimente având loc tot mai des în ultimul timp la mănăstirea „Sfântul Nicolae”, redevenită un centrul cultural al comunităţii din Predeal.

Comentarii

Ultimă oră