Sari la conținut
incepe-festivalul-etnovember

A devenit deja o tradiţie ca la mijlocul lunii noiembrie la Braşov să se desfăşoare festivalul Etnovember.

Evenimentul, care va avea loc în perioada 18 - 20 noiembrie, a ajuns la a 20-a ediţie și, potrivit organizatorilor, ediția din acest an va fi una spectaculoasă.

La Aula Universităţii, Bastionul Ţesătorilor sau la Centrul Multicultural al Universităţii „Transilvania” braşovenii vor putea merge la expoziţii, concerte sau piese de teatru.

De asemenea, duminică, de la ora 17, oamenii vor avea ocazia de a participa la tradiţionala coborâre cu torţe de la Bastionul Ţesătorilor, până în Piaţa Sfatului, unde va fi şi un show pirotehnic.

Nu va lipsi nici maratonul de poezie, moderat de Adrian Lăcătuş, de la Facultatea de Litere a Universităţii „Transilvania”.

Etnovember 2017 este un eveniment cultural finanțat din bugetul Primăriei. Evenimentul este înscris în agenda culturală a Brașovului şi figurează în ghidurile internaționale ale Transilvaniei, precum și în programele diferitelor agenţii de turism naţionale şi internaţionale.

Universitatea Transilvania este cofinanțatorul și organizatorul proiectului cultural Etnovember 2017.

Această ediție se bucură anul acesta de prezența unei delegaţii din Belgia: 13 de persoane.

În prima zi de festival, în cadrul Galeriei Artelor, la Aula Universității, se deschid cele 17 expoziții:de Arhitectură, Design, Grafică, Restaurare, Fotografie, Pictură, și Ceramică.

Demnă de atenție și deosebit de originală este expoziția Malul Lacului Razelm, instalație cu obiect, proiecție video și laviuri pe hartie cu tuș chinezesc, realizată de Adrian Timar (Brașov) împreună cu Peter Schneider (München, Germania).

O expoziție aparte este America Latină, cu prezentarea unei colecții private de artizanat, și realizată cu sprijinul Centrului Regional de Integrare pentru Străini și al Comunității Latino din Brașov. Expoziția este secondată de trei dansuri pe ritmuri latino.

De asemenea, vor fi şi 16 expoziții de fotografie, cu largă participare internațională.

Comentarii

Ultimă oră