Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată, în estul, sudul şi parţial în centrul teritoriului, unde valorile termice vor continua să crească uşor, potrivit specialiştilor de la Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM). Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de vest a ţării, unde temporar va ploua, local în cursul zilei şi pe arii tot mai extinse spre seară şi noaptea.
Azi,în Banat, nordul Olteniei şi în vestul Transilvaniei, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 20...25 l/mp, iar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, izolat, se vor cumula peste 30 l/mp. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi trecător vor fi posibile descărcări electrice. Pe crestele montane, mai ales pe parcursul nopţii, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului şi doar izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze de până la 50-55 km/h, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă, va depăşi 70-80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 2 şi 10 grade. În zonele joase de relief, îndeosebi dimineaţa, vor mai fi condiţii de ceaţă.
Marţi, deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă în cea mai mare parte a ţării, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cerul va fi temporar noros şi va ploua, în general slab cantitativ, local în nord-vestul, centrul şi nordul ţării şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi trecător se vor semnala descărcări electrice. În zona montană înaltă, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului, în estul ţării şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general între 10 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa, între -1 grad în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 8 grade pe litoral.
Sursa: ANM