Sari la conținut

Închirierea în regim hotelier, o afacere profitabilă

Închirierea în regim hotelier pare a fi o variantă convenabilă şi pentru proprietarii de locuinţe din zonele turistice, iar apropierea Paştelui nu face decât să accentueze această tendinţă.

Conform datelor obţinute de Imobiliare.net, preţurile pornesc de la 10 euro pe noapte de persoană, dar pot atinge şi 150 euro pe persoană pentru un sejur de trei nopţi.
Valea Prahovei rămâne campioană în ceea ce priveşte numărul ofertelor de cazare şi pe segmentul închirierilor în regim hotelier. Proprietarii pun la dispoziţia clienţilor unităţi dintre cele mai variate, de la garsoniere în centrul oraşului sau al staţiunii până la case de vacanţă retrase.
Preţul pentru închirierea unui apartament într-o vilă de lux din Sinaia ajunge la 50 euro pe noapte, pe când în zona Braşovului, turiştii pot alege varianta Zărneşti, între Râşnov şi Bran, plătind doar 10 euro pe noapte pentru un loc în vilă. Aceeaşi unitate poate fi însă închiriată şi pe termen mai lung, vila fiind formată din 5 garsoniere în schimbul cărora cei interesaţi pot plăti 1.200 euro pe lună sau 12.000 euro pe an.
La Predeal, de exemplu, turiştii pot închiria o vilă aflată în apropierea pârtiei Clăbucet cu o capacitate de 24 persoane pentru aproximativ 250 euro pe noapte, iar la Râşnov pensiunile oferă pachete cu toate cele trei mese şi cazare pentru trei nopţi într-un cadru rustic la 132 euro/ persoană.
În acelaşi timp Bucovina şi Sibiul au devenit zone turistice alternative la Valea Prahovei.  Aici, turiştii pot petrece Sărbătorile Pascale într-o pensiune aflată la doar 200 de metri de Mănăstirea Voroneţ, în zona Gura Humorului, plătind pentru închirierea întregii unităţi 80 euro/ noapte. În Mărginimea Sibiului, pe de altă parte, o persoană poate plăti pentru o noapte de cazare într-o pensiune chiar mai puţin de 10 euro.
„Dacă la oferta din oraşe se mizează mult pe confortul locuinţei oferite spre închiriere, la casele de vacanţă din staţiunile turistice, accentul cade pe privelişte şi pe posibilitatea de relaxare. Majoritatea anunţurilor menţionează cadrul natural deosebit şi activităţile în aer liber (terenuri sintetice multifuncţionale, mese de ping-pong, grătare). Livingurile de mari dimensiuni, unele cu şeminee, şi bucătăriile utilate ultramodern sunt amintite şi ele frecvent”, conform analizei Imobiliare.net.

Comentarii

Ultimă oră