Sari la conținut

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov: Selecţie de candidaţi pentru şcolile MAI

inspectoratul-de-politie-al-judetului-brasov-selectie-de-candidati-pentru-scolile-mai

Pentru candidaţii din judeţul nostru, examenul nu se mai dă la Bucureşti, ci la Câmpina

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov recrutează şi selectează candidaţi pentru participarea la concursul de admitere, organizat în anul 2020, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.


      Candidaţii trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit şi să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic. De asemenea, candidaţii trebuie să se exprime personal, liber, fără echivoc şi în deplină cunoaştere a condiţiilor generale şi a criteriilor specifice pe care trebuie să le îndeplinească în vederea participării la etapele concursului de admitere.


   Opţiunea potrivit ofertei educaţionale trebuie exprimată în scris, iar candidaţii trebuie să se adreseze inspectoratelor de poliţie din judeţul în care au domiciliul. Faţă de alte instituţii de învăţământ superior, la cele care pregătesc cadre ale Ministerului Afacerilor Interne este nevoie ca fiecare candidat să prezinte şi garanţii morale.


    Anul acesta sunt doar 588 de locuri disponibile, iar din cauza pandemiei, regulile pentru admitere s-au schimbat. Dacă până acum, toţi cei care erau declaraţi apt pentru concurs plecau în Bucureşti pentru a susţine examenele la sediul Academiei de Poliţie din Băneasa, acum, concurenţii vor susţine probele în şapte centre zonale, în funcţie de localitatea de domiciliu. Judeţul Braşov este arondat centrului de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.


    Perioada de înscrieri este 17 iulie - 27 iulie 2020. Celelalte condiţii legale de recrutare pot fi aflate de pe site-ul bv.politiaromana.ro/.

Comentarii

Ultimă oră