Sari la conținut

Intră în istorie! LeBron James a semnat pe viaţă cu Nike

intra-in-istorie-lebron-james-a-semnat-pe-viata-cu-nike

Nike a anunțat, luni, că a semnat un contract pe viață cu starul baschetului profesionist nord-american LeBron James, fiind descris de presa sportivă drept cel mai mare contract al mărcii cu "virgulă" încheiat cu un sportiv.

"Putem confirma că am încheiat o relație pe viață cu LeBron, care reprezintă o valoare importantă pentru afacerile noastre, marca noastră și acționarii noștri", a explicat Nike, într-un comunicat dat publicității, reamintind relația sa de 12 ani cu dublul campion NBA (2012, 2013) și cvadruplul MVP al campionatului profesionist nord-american de baschet (2009, 2010, 2012, 2013).

Deși nicio cifră nu este enunțată de gigantul american, surse apropiate au declarat pentru postul american de televiziune ESPN că acest contract depășește clar cele 300 de milioane de dolari ale angajamentului pe 10 ani semnat de Nike cu Kevin Durant, jucătorul echipei Oklahoma City Thunder.

Înființată în 1972, compania americană specializată în fabricarea de echipament sportiv a semnat în anii '80 un contract de lungă durată cu starul NBA de la acea vreme Michael Jordan, dar niciodată nu a anunțat un contract pe viață.

Comentarii

Ultimă oră