Sari la conținut
investitii-urgente-pentru-spitalele-brasovene

20 de milioane de lei pentru aparatură performantă şi alte 56 de milioane de lei pentru extinderi şi reparaţii! Sunt sumele pe care Consiliul Judeţean le-a cerut ministerului Sănătăţii pentru spitalele braşovene.

În plus, instituţia judeţeană se obligă să cofinanţeze aceste proiecte extrem de necesare, cu aproape 2,7 milioane de lei. În lista cu solicitări, pe primele locuri, se află acceleratorul de particule pentru secţia de Oncologie a Spitalului judeţean.
Ministrul Sănătăţii a cerut din partea administratorilor de spitale din ţară o listă cu proiectele urgente legate de aparatură medicală şi investiţii - reprezentând extinderi de unităţi medicale şi reparaţii. Consiliul judeţean Braşov a trimis documentul cerut de minister la 1 martie, cu ajutorul managerilor de spitale.
„Am solicitat în total 76 de milioane de lei, iar noi vom veni cu o cofinanţare de 2,684 milioane de lei. E clar că vom face aceste efort, pentru că numai prin acest mod, cu sume alocate de la Ministerul Sănătăţii, putem face dotarea spitalelor şi reparaţiile capitale solicitate de acestea” a declarat Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ Braşov.
Consiliul Judeţean aşteaptă votul pe bugetul de stat pentru a vedea care sunt investiţiile din sănătate pe care le poate face în acest an. Sumele necesare sunt oricum mult mai mari faţa de cele cerute acum de la minister. Conform listei trimise la Minister, Spitalul de Psihiatrie are nevoie de fonduri pentru un computer tomograf, dar şi pentru reparaţii capitale, iar la Spitalul de Copii trebuie să fie făcută o revizie capitală la lifturi, dar şi reparaţii capitale, ţinând cont şi de reabilitarea instalaţiei termice.

Comentarii

Ultimă oră