Sari la conținut

Învierea, reorganizată. Lumina Sfântă va fi distribuită sâmbătă seara

invierea-reorganizata-lumina-sfanta-va-fi-distribuita-sambata-seara

 Ministrul de Interne Marcel Vela a făcut, ieri, la ora 22.30, noi precizări cu privire la modalitatea în care credincioşii vor primi Lumina Sfântă în noaptea de Înviere.


   „Am urmărit discuţiile din spaţiul public şi îngrijorările legate de riscurile epidemiologice în creştere pentru perioada următoare. În această seară am avut o nouă discuţie cu Prefericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi am ajuns la un nou acord pentru a reviziu unele măsuri pentru Sărbătorile Pascale”, a anunţat Marcel Vela.


   Astfel, acordul dintre MAI şi BOR, încheiat marţi a fost modificat în sensul în care pâinea binecuvântată, numită Paşti, se va distribui la domiciliile credincioşilor de către personalul clerical şi voluntari în zilele de vineri şi sâmbătă, între orele 08-17:00, precum şi în prima zi de Paşti, între orele 6 şi 12.00. Acest lucru se va face la solicitarea credincioşilor.


  Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi distribuită sâmbătă, după ora 20.00, de către clerici şi cel mult cinci voluntari, care vor purta mască şi mănuşi de protecţie. Credincioşii vor primi Lumina din pragul casei sau de la fereastră, fără a ieşi în stradă.


   În zona locuinţelor multifamiliale, Paştile şi Lumina Sfântă vor fi preluate de un reprezentant al asociaţiei de proprietari care le va distribui celorlalţi credincioşi, respectând măsurile de protecţie.


   În spitalele în care nu există preot de caritate, cadrele Ministerului Afacerilor Interne aflate în misiune vor distribui Lumină Sfântă acestor unităţi, precum şi centrelor sociale şi centrelor de carantină.


       În timpul distribuirii Paştilor şi Sfintei Lumini, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică şi respectarea prevenderilor din Ordonanţele Militare.

Comentarii

Ultimă oră