Sari la conținut

Invitaţi din Germania şi Coreea de Sud, la Filarmonica Braşov

invitati-din-germania-si-coreea-de-sud-la-filarmonica-brasov

Melomanii sunt aşteptaţi, în această seară, la Sala Patria, de la ora 19.00, la un concert simfonic extraordinar al Filarmonicii ce-l va avea la pupitrul dirijoral pe Desar Sulejmani din Germania, iar solistă este Inkyoung Lee, din Coreea de Sud (pian).

Aflat pentru prima dată în Braşov, dirijorul din Germania este foarte încântat de artiştii muzicieni ai Orchestrei braşovene, pe care îi consideră unii dintre cei mai receptivi din rândul artiştilor orchestrelor simfonice europene. Alături de pianista din Coreea de Sud, îşi propune să ofere publicului „un cadou muzical în preajma sărbătorilor Crăciunului”.

Agenda concertului cuprinde G. Verdi – Uvertura la opera „Forţa destinului”, F. Mendelssohn-Bartholdy – Concert nr. 1 pentru pian şi orchestră în sol minor op. 25 şi O. Respighi – Poemul simfonic „Pini di Roma”.

«Forţa destinului», este una dintre cele mai reprezentative opere ale lui Verdi. Autor a peste 20 de opere, Verdi a fost unul dintre cei mai mari compozitori de operă ai sec. XIX, operele acestuia fiind cunoscute şi admirate cu precădere în Rusia vremurilor lui, direcţia teatrelor imperiale din Petersburg comandându-i lui Verdi o operă care să fie prezentată pentru prima oară în Rusia.

Astfel, s-a născut «Forta del destino», ce avea să fie cântată în premieră în 1862.

Cea de-a doua lucrare, Concertul pentru pian şi orchestră, de F. Mendelssohn – Bartholdy este o compoziţie cu structură echilibrată, în 3 părţi, care va oferi publicului un moment de energie şi dinamism. Aici, publicul o va putea remarca pe cunoscuta pianistă Inkyoung Lee, o solistă ce şi-a exprimat talentul încă de la vârsta de 7 ani.

Cât despre «Pini di Roma», putem spune că este un tablou muzical ce aparţine romantismului târziu, o lucrare de un lirism profund, compozitorul sprijinindu-se pe un ritm ferm, cu o gradaţie dinamică impresionantă”, au precizat reprezentanţii Filarmonicii Braşov.


   Concertul are loc joi, 13 decembrie 2018, la Sala Patria, de la orele 19.00. Prețul biletului este de 40 de lei.

Comentarii

Ultimă oră