Sari la conținut

Invitație în „Țara Surâsului” în Sala Operei Brașov!

invitatie-in-tara-surasului-in-sala-operei-brasov-

După șapte luni, în care spectacolele au putut fi urmarite doar on-line, sâmbătă, 15 mai 2021, de la ora 18.30, sunteți invitați la Opera Brașov, în sala de spectacole din strada Bisericii Române nr. 51 pentru a urmări opereta „Țara Surâsului”. Premiera absolută a lucrării a avut loc la Viena, în 1923, cu denumirea „Jacheta aurie”, iar în 1929, la Berlin, spectacolul s-a jucat cu titlul „Ţara Surâsului”. La Opera Brașov, acest titlu a fost repus în scenă în 2014, în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet.


În saloanele feldmareşalului Lichtenfels este sărbătorită, cu mult fast, fiica sa, Lisa, pentru câştigarea marelui premiu la concursul de echitaţie. Prinţul Sou-Chong al Țării Surâsului vine la Viena să îşi prezinte şi el omagiile. Între Lisa şi Sou-Chong s-a înfiripat de mult o dragoste, încă nemărturisită. Rechemarea urgentă a prinţului în ţara sa precipită lucrurile. Fericirea unei iubiri împărtăşite o va face pe Lisa să ignore toate avertismentele şi, împotriva convenienţelor, se va căsători cu Sou-Chong şi-l va urma în ţara lui. În îndepărtata Țară a Surâsului ea va descoperi curând însă că Sou-Chong, cu toată dragostea pe care i-o poartă, nu poate depăși regulile unei mentalităţi milenare. Cu inima frântă, ca dovadă supremă a dragostei sale, Lisa îi va reda prinţului libertatea, părăsindu-l, pentru a se reîntoarce în Europa. Este una dintre foarte puținele operete în care deznodământul nu are happy-end, ideea transmisă spectatorului fiind aceea că, uneori, două lumi diferite pot coexista până la un anumit prag.

Distribuția:


Lisa - Cristina Coatu
Sou-Chong - Liviu Iftene
Micuța Mi - Corina Klein
Gustav - Mugurel Oancea
Thondup - Lorand Cristian
Ferdinand Lichtenfels - Ștefan Schuller (debut)
Eunucul şef - Simona Manole (debut)
D-na Hardegg - Mariana Tomescu
Generalul - Paul Tomescu
Consulul - Dorin Iuga
Valetul – Mihai Burlacu
Patru prietene: Alina Ichim, Mihaela Marele, Anca Panait, Geanina Tomescu

Soliști balet: Mihaela Pop, Dorin Mirea


Patru mirese: Diana Drăgan, Miruna Moldoveanu, Nicoleta Sasu-Galian, Raluca Șut

Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Tiberius Simu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Corina Dumitrescu. Asistent regie: Asineta Răducan. Asistent coregrafie: Meda Enăcache. Mișcare scenică: Ramona Mezei. Instructor arte marțiale: Adrian Silivestru. Regie scenă: Dan Antipa.

Preț bilete: 30 lei – Categorie: Acces general


Biletele pentru spectacolul cu opereta „Țara Surâsului” de Fr. Lehár se pun în vânzare de miercuri, 12 mai 2021, atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.


În stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!


La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune.

Comentarii

Ultimă oră