Sari la conținut

Ioan Valeriu Achiriloaie, în primele etape ale sezonului de schi

ioan-valeriu-achiriloaie-in-primele-etape-ale-sezonului-de-schi

Pe 25 și 26 noiembrie, Ioan Valeriu Achiriloaie a luat startul în primele două probe ale sezonului de schi 2017-2018, care au avut loc în Lake Louise, în Canada.

Sâmbătă a avut loc proba de coborâre, unde românul a avut un timp de 1 minut, 50 de secunde și 12 sutimi, cu mai puțin de 7 secunde în urma celui care a câștigat competiția, elvețianul Beat Feuz.

Apoi, duminică, în proba de Super G, Ioan Valeriu Achiriloaie a încheiat cursa într-un minut, 38 de secunde și 34 de sutimi, de această dată la o diferență de aproape 8 secunde de primul clasat, norvegianul Kjetil Jansrud.

În ciuda clasărilor spre finalul listei, românul se declară mulțumit de primele rezultate ale sezonului, subliniind că se remarcă un progres față de debutul de anul trecut.

Sunt mulțumit de prima coborâre din cadrul Cupei Mondiale. De super-G mai puțin. Am fost extrem de supărat după antrenamentul oficial, am avut niște senzații oribile, nu am înțeles nimic din acea zi. Bine că am reușit să mă redresez pentru cursă și în comparație cu prima cursă de anul trecut este vizibil mult mai bine. Acum voi căuta să reduc diferența din ce în ce mai mult. Am un obiectiv în minte, dar încă nu îl împart cu voi”, le-a scris schiorul celor care îl urmăresc pe Facebook.

În weekend-ul următor, Ioan Valeriu Achiriloaie va concura în alte probe la Beaver Creek, în Statele Unite ale Americii.

Competițiile de schi alpin sunt transmise în direct de Eurosport, începând cu ora 21.30.

Comentarii

Ultimă oră