Sari la conținut
ionel-fliundra-la-mix-actual

Paradoxul vremurilor noastre... Cea mai bogată localitate din județ are încă străzi neasfaltate, locuințe fără canalizare, policlinica încinge încă elita politică (deși tot ghimbașeanul îi duce dorul!), creșa e doar de discurs electoral, iar Casa de Cultură (care, e drept că va fi cea mai cea din județ!) e încă proiect pe hârtie...

Companii sonore sunt, taxele și impozitele adună bani mulți, locuitorii sunt puțini (6000, acum, când zonele rezidențiale înfloresc la Ghimbav) și doar cine nu dorește nu găsește de muncă.


Orășel pe Ghimbășel...

Dacă fi-va aeroport la Brașov, la Ghimbav va fi. Și va fi.

Orașul sălciilor, așa spuneau sașii Ghimbavului... Să sperăm că nu plàngătoare.

Pentru că Ghimbavul are parte, lângă biserica aurită ce sclipește trufaș la soare, de lupte politice laice, pe viață și pe moarte. Ghimbavul are un viceprimar liberal care face audiențe în parc, în văzul lumii. Ionel Fliundra. Și un primar social-democrat, pe care, de la Revoluție încoace, nimeni nu l-a clintit. Toma Dorel. De ce devine frână un om - aproape mit! - iubit și mult votat de urbe?

Oamenii își spun oful în parc și apoi semnează. Fliundra a adunat 30 de proiecte. Multe sunt sociale, dar tocmai social-democrații nu le susțin.

De fapt, la Ghimbav nu sunt pesediști. Sunt "doreliști", spune Ionel Fliundra.

Da. E liberal. Dar asta prea puțin contează în comunitățile mici. Ecologiștii care merg în alte părți cu PSD, aici îl susțin.

Ajunge Ghimbavul la prosperitatea bine meritată, sau o va pierde în lupte de orgolii, profund păgubitoare?

Ionel Fliundra, la Mix Actual!

https://www.youtube.com/watch?v=-RpCWso_64I

Comentarii

Ultimă oră