Sari la conținut

Braşoveanca Oana Bodea a învăţat slovaca şi ceha pentru putea studia documente originale care au ajutat-o la scrierea cărţii.

Dr. Oana Bodea, PR manager al firmei „Kronospan“, a lansat, la sfârşitul săptămînii trecute, la Librăria „Şt.O.Iosif“, o foarte interesantă carte despre istoria Transilvaniei în perioada 1750-1848.
Istorie comparată. Volumul intitulat „Un timp al schimbărilor - Renaşterea naţională a popoarelor din Europa Centrală în Aufklarung şi Vormarz - o istorie comparată“, reprezintă o primă încercare de studiu comparat a istoriei românilor şi istoriei slovacilor, prima sinteză asumat comparată pe această problematică din istoriografia contemporană românească.
A studiat documente originale. Pentru a se putea documenta pentru scrierea tezei de doctorat, Oana Bodea a studiat la Bratislava şi Praga. Braşoveanca a învăţat limbile slovacă şi cehă, tocmai pentru a putea studia documente originale aflate în cele două capitale. Cartea reprezintă teza de doctorat a autoarei şi aduce o contribuţie foarte importantă pentru înţelegerea luptei de emancipare naţională a românilor ardeleni din Imperiul Habsburgic.

Comentarii

Ultimă oră