Sari la conținut

Istorie în America de Sud! Independiente a câştigat Copa Sudamericana

istorie-in-america-de-sud-independiente-a-castigat-copa-sudamericana

Echipa columbiană Independiente Santa Fe a cucerit pentru prima oară în istoria sa Copa Sudamericana, învingând în finală, cu scorul de 3-1 după executarea loviturilor de departajare, formația argentiniană Huracan, joi seara, pe stadionul "El Campin" din Bogota, în manșa secundă a finalei acestei competiții, rezervată cluburilor de fotbal din America de Sud.

La finalul timpului regulamentar de joc și al prelungirilor, scorul a fost egal, 0-0, același rezultat fiind consemnat și în meciul tur, disputat săptămâna trecută în Argentina.

Golurile lui Independiente de la punctul cu var au fost marcate de argentinianul Omar Perez, venezueleanul Luis Manuel Seijas și columbianul Leivin Balanta, în timp ce Huracan a transformat un singur penalty, prin Federico Mancinelli.

De menționat că echipa columbiană l-a avut între buturi pe Robinson Zapata, portarul care a evoluat la Steaua București între 2007 și 2011. Acesta a apărat una dintre loviturile de departajare, celelalte două fiind ratate de argentinieni.

La oaspeți a evoluat și David Distefano (din minutul 77), fostul jucător al echipelor FC Brașov, Astra Giurgiu și Pandurii.

În urma acestui succes, Independiente Santa Fe a obținut dreptul de a disputa Supercupa Americii de Sud, împotriva câștigătoarei Copei Libertadores, echipa argentiniană River Plate.

Comentarii

Ultimă oră