Sari la conținut

Judeţul Braşov are patru „zone metropolitane”

judetul-brasov-are-patru-zone-metropolitane-

După ce au apărut unele confuzii referitoare la „zonele metropolitane” în care se putea circula fără declaraţie pe proprie răspundere în starea de alertă, Ministerul Afacerilor Interne a transmis vineri Comandantului Acţiunii şi Centrelor Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei definiţia acestor zone.


   Astfel, conform noii definiţii, „sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declaraţiei pe proprie răspundere pentru circulaţia cetăţenilor între localităţi, teritoriul administrativ al Bucureştiului şi al judeţului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România şi o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita judeţului din care fac parte municipiile”.

Oraşul Victoria, în cercul de 30 de kilometri din jurul Făgăraşului

În baza noilor prevederi, la nivelul judeţului Braşov, vor putea merge fără declaraţie pe proprie răspundere oamenii care locuiesc la maxim 30 de kilometri de cele patru municipii, respectiv Braşov, Săcele, Codlea şi Făgăraş.


   Practic, pentru Ţara Făgăraşului, noua definiţie a zonei metropolitane reprezintă o „relaxare”, iar de această libertate de mişcare beneficiază inclusiv oamenii din oraşul Victoria, aflat la exact 30 km de Făgăraş (conform aplicaţilor ce permit măsurarea distanţelor rutiere).


  În ceea ce priveşte municipiile Săcele şi Codlea, acestea erau şi înainte în Zona Metropolitană Braşov, astfel că pentru locuitorii lor schimbarea nu este atât de mare.

Totuşi, prin noua regulă, locuitorii din Codlea vor putea merge, fără declaraţie şi în comunele Vlădeni sau Dumbrăviţa, care nu fac parte din Zona Metropolitană Braşov.

Rupea, singurul oraş „izolat” din judeţ


  Pe de altă parte, dacă în Ţara Făgăraşului sau în Ţara Bârsei oamenii pot circula fără declaraţii, locuitorii din zona Rupea nu pot face acest lucru decât în situaţia în care stau la cel mult 30 de kilometri de Făgăraş. De altfel, Rupea este singurul oraş din judeţul nostru, din care locuitorii nu pot ieşi fără declaraţie.

Reamintim că oraşele Râşnov, Ghimbav, Predeal şi Zărneşti fac parte din Zona Metropolitană Braşov.

Comentarii

Ultimă oră