Sari la conținut

Judeţul Braşov s-a înfrăţit cu Raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova

judetul-brasov-sa-infratit-cu-raionul-stefan-voda-din-republica-moldova

Judeţul Braşov şi Raionul Ştefan Vodă din Republica Moldova s-au înfrăţit, după ce vineri, a fost semnată Înţelegerea de Cooperare bilaterală.

Documentul vizează schimburi de experienţă în ceea ce priveşte dezvoltarea locală, promovarea reciprocă şi schimburile inter-instituţionale în domeniile economic, ecologic, social, educaţional, cultural, turistic, transport, sănătate publică, tineret şi sport.

Vor fi lărgite schimburile culturale, se va facilita colaborarea între instituţii şi organizaţii culturale, asociaţii şi ansambluri artistice.

Cooperarea bilaterală se va realiza prin intermediul Agenţiei de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov, care va oferi asistenţă tehnică raionului Ştefan Vodă pentru scrierea proiectelor care vor fi depuse în baza ghidului de finanţare.

Raionul Ştefan Vodă este situat în sud-estul Republicii Moldova, la graniţa cu Ucraina, având o suprafaţă de 1.000 kmp. Este o zonă preponderent agricolă, având 7 fabrici de prelucrare a vinului, între care şi cea din localitatea Purcari.

În cadrul administraţiei raionului există 30 de instituţii de învăţământ, 4 licee, o şcoală profesională, o şcoală specializată şi o tabără pentru copii.

Comentarii

Ultimă oră