Sari la conținut
klaus-iohannis-premiat-in-sua

Preşedintele Klaus Iohannis este în perioada 4 - 9 iunie într-o vizită oficială în Statele Unite. El se va întîlni cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

În plus, potrivit Digi24, Iohannis a fost invitatul de onoare al organizaţiei American Jewish Committee, unde a fost premiat pentru că a susţinut "statul de drept, democraţia şi libertatea".

Președintele României s-a angajat să continue lupta anticorupție și a declarat că este pe deplin de acord că Statele Unite şi România se bucură de un parteneriat strategic vibrant şi puternic.

El a mai menționat că aşteaptă să-l întâlnească pe preşedintele Trump pentru a lucra împreună ca acest parteneriat să devină şi mai puternic, mai profund, mai amplu şi mai semnificativ pentru ambele naţiuni.

Distincţia "Lumina Naţiunilor" a mai fost acordată în trecut unor lideri marcanţi, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, preşedintele Statelor Unite ale Americii Bill Clinton şi altor şefi de stat din Europa şi America Latină.

Comentarii

Ultimă oră