Sari la conținut

La Braşov s-a lansat un program social de fertilizare in vitro

la-brasov-sa-lansat-un-program-social-de-fertilizare-in-vitro

Clinica de Reproducere Umană Asistată Vivamed a lansat, în 1 iunie 2018, propriul Program Social de Fertizilare In Vitro pentru cuplurile infertile din România.

Programul se adresează partenerilor care nu pot avea copii, persoane cu venituri reduse, care au un diagnostic de infertilitate. Scopul programului este ca aceste cupluri să își indeplineasca visul de a avea un copil cu ajutorul tratamentelor de reproducere umană asistată.

Ministerul Sănătăţii derulează din 2011 un subprogram adresat cuplurilor care nu pot avea copii, dar cu toate acestea în ţara noastră se efectuează cele mai puţine fertilizări in vitro din Europa (doar 300 anual, faţă de o medie de 10.000 în ţările civilizate). Totul în condiţiile în care România se găseşte în plin declin demografic, prin: amânarea naşterii unui copil, migraţie şi mortalitate.

„Consider că dacă le dăm o mână de ajutor cuplurilor infertile care îşi doresc copii, dar nu-şi pot permite, facem o investiţie sigură în viitor! Iniţiem acest program social FIV Natal Help deoarece programul demarat de Statul Român este limitat la doar 300 de cupluri, care reprezintă 0,075% din nevoia reală, estimată la minimum 40.000 de cupluri care ar avea nevoie de tratamente de infertilitate în România, dar nu şi le pot permite”, a declarat dr. Gabriela Lupu, medic primar specializat în reproducere umană asistată, directorul medical al clinicii braşovene Natal Help.

În România, procedurile de investigare şi tratare a infertilităţii nu sunt asigurate prin bugetele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, investiţia în astfel de proceduri se încadrează între 5000 şi 10.000 de euro.

Tocmai pentru a rezolva o parte dintre aceste probleme Natal Help din Brașov le vine în ajutor partenerilor care nu pot avea copii, care au un diagnostic de infertilitate si dispun de venituri reduse.

Depunerea dosarelor pentru Programul Social de Fertilizare In Vitro se face la sediul din strada Decebal, de luni până vineri, între orele 10-15.

La 1 iulie, reprezentanţii anunţă că vor începe primele proceduri şi investigaţii.

Întreaga echipă medicală, formată din medici specializaţi în reproducere umană asistată cu vastă experinţă, va lucra probono în acest proiect.

Comentarii

Ultimă oră