Sari la conținut

La Vlădeni a fost ridicat și sfințit un bust al părintelui Dumitru Stăniloae

la-vladeni-a-fost-ridicat-si-sfintit-un-bust-al-parintelui-dumitru-staniloae

În satul Vlădeni, comuna Dumbrăvița, a fost dezvelit și sfințit un bust al părintelui academician Dumitru Stăniloae, ridicat în faţa Bisericii „Sfântul Vasile cel Mare” din localitatea natală a marelui teolog român.

Evenimentul a avut loc la începutul acestei luni, iar soborul slujitor care a oficiat slujba de sfințire și parastasul pentru părintele Dumitru Stăniloae a fost format din 10 preoți, între aceștia numărându-se și protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga şi protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colţea.

La manifestare au fost prezenți şi aproximativ 15 profesori de religie din zonă, alături de peste 150 de credincioşi din Ţara Bârsei, inclusiv elevi de la Şcoala Gimnazială Vlădeni.

În cadrul evenimentului au transmis mesaje cei doi protopopi, parohul din Vlădeni, Ionuţ Ilea care a prezentat mesajul nepotului părintelui Stăniloae, Dumitru Ionescu, profesorul de religie Claudiu Popa şi primarul comunei Dumbrăviţa, Zahiu Popa.

Cuvântările au vizat atât comemorarea părintelui, cât şi susţinerea de teme sub genericul „Icoana în opera părintelui Stăniloae”.

Bustul a fost realizat de artistul plastic Claudiu Moldoveanu din Codlea, la iniţativa prof. Ionel Olăianoş de la Colegiul Economic „Andrei Bârseanu” din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră