Sari la conținut

Lămuriri suplimentare legate de expertiza accidentului lui Huidu

Reprezentanţii Ministerului Public susţin, într-un comunicat de presă de  joi, că părţile din dosarul accidentului provocat de Şerban Huidu nu au formulat obiecţiuni, însă una din părţi  "a solicitat lămuriri suplimentare în raport de concluziile conform  cărora «autoturismul nu a derapat»". "Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au  transmis Institutului de Expertize Criminalistice solicitarea prin care  expertul parte a cerut lămuriri suplimentare în legătură cu  împrejurările producerii accidentului rutier, având în vedere  concluziile din expertiză potrivit cărora «autoturismul nu a derapat»".  Urmează ca Institutul de Expertize Criminalistice să formuleze punctul  de vedere în raport cu precizările solicitate într-un termen rezonabil",  se precizează în comunicatul citat de Mediafax.ro.Expertiza a stabilit, totodată, că Şerban Huidu era apt să conducă maşina.

"Cauza se afla în fază avansată de soluţionare", mai arată reprezentanţii Ministerului Public. Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului, mașina condusă de realizatorul TV Șerban Huidu, care era apt să conducă, rula cu 87 de kilometri la oră, în condițiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, și a intrat total pe contrasens.
 
"Huidu putea preveni producerea accidentului dacă și-ar fi păstrat banda de circulație. Starea de pericol s-a declanșat în momentul în care Șerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului", potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, în 23 martie 2012, Parchetului.

Comentarii

Ultimă oră