Sari la conținut

Lansare de carte la Brașov: „Maria Tănase. Artista, omul, legenda”

lansare-de-carte-la-brasov-maria-tanase-artista-omul-legenda

 Stejărel Olaru va lansa şi la Braşov „Maria Tănase. Artista, omul, legenda”!

Braşovenii sunt aşteptaţi, în 31 ianuarie 2020, de la ora 17.30, la Librăria Humanitas, unde Stejărel Olaru va lansa cartea „Maria Tănase. Artista, omul, legenda”. Evenimentul este organizat de CenaKLUb Tiuk (nr. 137), iar alături de autor vor fi Adrian Lăcătuş și Mihail Vakulovski.


   „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” sub semnătura lui Stejărel Olaru (Editura Corint, 2019) e una din cele mai importante cărţi de non ficţiune editate în ultima vreme. O biografie despre viaţa fabuloasă a Mariei Tănase (1913-1963), despre ascensiunea ei artistică, despre amorurile fără număr ale cântăreţei, despre atmosfera vremurilor în care a trăit şi creat, despre securitate, comunism, despre lumea artistică a României în care a trăit Maria Tănase.


       Stejărel N. Olaru este un istoric şi politolog român. Între 2005-2008 a fost consilier de stat pe probleme de securitate naţională la Cancelaria Primului-ministru şi reprezentant al guvernului în Comunitatea Naţională de Informaţii. Director al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului între 2006-2010, institut pe care l-a înfiinţat împreună cu istoricul Marius Oprea. Împreună au întocmit şi trimis în judecată, pentru prima dată în anul 2007, dosarele a 210 torţionari printre care şi Alexandru Vişinescu, dar şi ceilalţi anchetaţi mult mai târziu. Doar unii dintre ei.

Comentarii

Ultimă oră