Sari la conținut
leacuri-naturiste-pentru-insomnie

Există unele studii care confirmă faptul că majoritatea oamenilor suferă, din diverse motive, de insomnie.  Această afecțiune este un simpton frecvent al unui dezechilibru nervos care constă în imposibilitatea unui individ de a adormi.

Din cauza crizelor frecvente de insomnie, organismul este incapabil de a-și reface complet forțele fizice și psihice. În cazul în care preferați tratamentele naturiste în detrimentul celor medicamentoase, există numeroase soluții.

Mușetelul

Este poate cea mai cunoscută plantă cu efect calmant. Mușețelul ameliorează stările de anxietate și este tratamentul ideal pentru insomnie. Luați două linguri de floare de mușețel uscată, puneți-le într-o cană și turnați 200-250 de mililitrii de apă clocotită. Lăsați la infuzat timp de 2-3 ore și consumați-l în fiecare seară înainte de culcare.

Valeriana

Această plantă reduce tensiunea nervoasă și anxietatea, însă trebuie consumată cu moderație deoarece are efecte adverse precum indigestii, dureri de cap și amețeli. Astfel, valeriana poate fi consumată sub formă de infuze fie sub formă de tinctură, diluată în apă.
Sursa ziarulring.ro.

Comentarii

Ultimă oră