Sari la conținut

Liceul Sportiv, va funcționa din toamnă, la noua adresă de pe strada Zizinului

liceul-sportiv-va-functiona-din-toamna-la-noua-adresa-de-pe-zizinului

Începând cu anul şcolar 2018/2019, Liceul cu Program Sportiv Braşov va funcţiona într-un singur, nou şi modern sediu situat în Strada  Zizinului, Nr 144, Braşov. Amenajările noii locaţii a Liceului Sportiv încep să se apropie de final. Mai trebuiesc instalate lămpile de urgenţă, după care se va aduce şi mobilierul.


   Începute încă din primăvara anului 2016, lucrările de reabilitare a fostului Liceu de Turism şi Alimentaţie Publică de pe strada Zizinului, unde va fi mutat Liceul cu Program Sportiv, vor fi terminate în aproximativ 2 săptămâni.

La acest imobil mai trebuiesc montate numai lămpile pentru situaţii de urgenţă (cele care indică ieşirile în cazul unor incendii sau a altor situaţii în care este nevoie de evacuarea rapidă.

„Reprezentanţii constructorului ne-au comunicat faptul că furnizorul acestor corpuri de iluminat, o companie din Timişoara, a promis că în cursul acestei săptămâni va face livrarea. Apoi, instalarea dispozitivelor va dura în jur de o săptămână”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

După ce constructorul îşi va termina treaba, sălile de curs şi laboratoarele vor fi mobilate şi dotate cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii didactice, astfel că în anul şcolar 2018 - 2019 elevii Liceului cu Program Sportiv (care își desfășoară acum activitatea în două corpuri de clădire - str. Cocorului şi str. Poarta Schei) se vor putea muta în noul sediu.


  Tot în perioada următoare se vor termina şi lucrările la sala de sport, unde au fost refăcute deja suprafeţele de joc.

„Se vor mai amenaja vestiarele şi grupurile sanitare. Lucrările vor dura 45 de zile şi constau în înlocuirea faianţei, a gresiei, a obiectelor sanitare, a uşilor, a corpuri de iluminat din grupurile sanitare şi a lambriului dintr-un vestiar”, a explicat Sorin Toarcea. Lucrările la vestiare şi grupurile sanitare costă 55.000 de lei, contractul fiind atribuit firmei braşovene Ovinic-Instal.


   Reamenajarea fostului Liceu de Turism şi Alimentaţie Publică a început în luna februarie a anului 2016 şi ar fi trebuit să fie gata un an mai târziu. Graficul nu a putut fi respectat, pentru că firma care a obţinut contractul a abandonat proiectul, astfel că a fost organizată o nouă licitaţie, pentru finalizarea lucrărilor fiind desemnată firma Building Construction MEA. Nici noul constructor nu a respectat graficul de lucrări, astfel că în primăvara acestui an, municipalitatea braşoveană a anunţat că acesta va plăti penalităţi de întârziere conform contractului. Costul total pentru finalizarea investiţiei, conform contractului încheiat cu această societate, este de 1.153.075 lei.

După finalizarea renovării, imobilul va avea 17 săli de clasă, şase grupuri sanitare, 14 cabinete, precum şi spaţii pentru cancelarie şi birouri.

Comentarii

Ultimă oră