Sari la conținut

Locuitorii localităţilor Victoria şi Făgăraş vor ieşi la pensie cu 2 ani mai repede, din cauza poluării cu amoniac

locuitorii-localitatilor-victoria-si-fagaras-vor-iesi-la-pensie-cu-2-ani-mai-repede-din-cauza-poluarii-cu-amoniac

Parlamentul României a adoptat o modificare a Legii pensiilor prin care locuitorii localităţilor Victoria şi Făgăraş vor ieşi la pensie cu 2 ani mai repede, din cauza poluării cu amoniac generată de platformele industriale care au funcţionat sau funcţionează în zonă.


    De aceeaşi prevedere vor beneficia şi cetăţenii din localităţile situate într-o rază de 8 km în jurul celor două localităţi, respectiv comunele Beclean (5km de Făgăraş), Mândra (5 km de Făgăraş) şi Ucea (7 Km de Victoria).

    Prin această lege, Făgăraşul şi Victoria au fost recunoscute legal ca fiind zone afectate de poluarea remanentă, iar persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în aceste oraşe dar şi pe o rază de 8 km în jurul acestora beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizări”.


       Primarul Oraşului Victoria, Gheorghe Cristian, a declarat că „oamenii care au locuit aici merită această reducere cu 2 ani a vârstei de pensionare, iar obţinerea acestui drept acum arată că întotdeauna este bine să te lupţi pentru drepturile oamenilor”.

Comentarii

Ultimă oră