Sari la conținut

Locurile în minicăminele private din Braşov costă între 350 şi 550 de lei

locurile-in-minicaminele-private-din-brasov-costa-intre-350-si-550-de-lei

La Braşov, studenţii care nu găsesc un loc în căminele facultăţilor pot opta pentru minicămine private, amenajate în vile, unde preţurile pentru un loc încep de la 350 de lei şi ajung la 550 de lei, cu toate utilităţile incluse, scrie bizbrasov.ro. Astfel, un braşovean şi-a construit în urmă cu trei ani încă un etaj la vila sa din cartierul Florilor, amenajându-l în regim de cămin studenţesc, cu cinci camere mobilate, cu duş propriu şi bucătărie comună, utilată. Chiria este de 350 de lei pe lună de persoană, în acest tarif fiind incluse costurile energiei termice, internet şi cablu TV, studenţii urmând să plătească o parte din factura la energia electrică, în funcţie de consum. Bărbatul spune că în prezent mai are liberă o singură cameră, însă este convins că şi aceasta va fi ocupată în scurt timp. El îşi face publicitate în principal prin cunoscuţi.
Proprietarul unei alte vile, aflate pe strada Horia, în apropierea complexului studenţesc Memorandumului, oferă studenţilor 14 camere de 1, 2, 3 sau 4 persoane. Camerele sunt decomandate, mobilate cu paturi şi dulapuri, iar imobilul are opt băi, bucătarie utilată, bucătarie pentru fumători, frigider, maşină de spălat. Chiria lunară este de 478 de lei de persoană, sumă în care sunt incluse toate utilităţile – energie electrică, gaz, internet, cablu TV.
Un alt braşovean care şi-a transformat vila în minicămin studenţesc primeşte în chirie doar fete. Imobilul este situat în centrul istoric, este renovat şi mobilat, are centrală termică nouă, terasă, şi dispune şi de internet şi cablu TV. Chiria lunară este de 550 de lei de persoană. Pentru perioada verii, chiria este mult mai mică, dar şi aşa vila rămâne aproape goală până în toamnă, când se întorc studenţii. Studenţii care învaţă la Braşov pot alege şi varianta închirierii unei garsoniere sau a unui apartament de bloc. Diferenţa între chiria pentru o garsonieră şi cea pentru un apartament cu două camere este mică. Astfel, preţurile pentru o garsonieră încep de la 120 de euro pe lună şi pot ajunge la 300 de euro în locuinţe de lux, aflate în zone centrale, iar pentru două camere chiria variază între 150 de euro pe lună, în cartierul Florilor, de exemplu, şi 300 de euro în centrul istoric. Apartamentele cu trei camere sunt închiriate la preţuri cuprinse între 230 şi 300 de euro, în funcţie de zonă şi dotări.

Comentarii

Ultimă oră