Sari la conținut
madama-butterfly-la-opera-brasov-(1)

Sâmbătă, 12 mai 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei (Str. Bisericii Române, nr. 51), este programat spectacolul cu opera „Madama Butterfly” de G. Puccini, pe un libret de Luigi Illica şi Giuseppe Giacosa.

Premiera lucrării a avut loc la Brescia, pe data de 28 mai 1904; la Braşov, opera a fost pusă în scenă în 2012, cu prilejul Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet.


  „Madama Butterfly” este o capodoperă ce impresionează de fiecare dată publicul, atât prin frumuseţea şi dramatismul muzicii, cât şi prin subiect.


   Acţiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki. Diferenţa de mentalitate poate crea erori şi conflicte majore atunci când aspectele fundamentale ale vieţii - dragostea, loialitatea, prietenia - nu sunt preţuite. Americanul F.B. Pinkerton nu ia nici o clipă în serios nunta pe care o organizează în Japonia cu micuţa Butterfly, care este de o nobleţe sufletească şi o gingăşie cu totul specială. Butterfly îl aşteaptă timp de trei ani, alături de copilul său, fruct al dragostei pentru Pinkerton. Acesta se reîntoarce doar pentru a lua copilul, pe care doreşte să-l crească în America. Pentru Butterfly viaţa nu mai are nici un sens.

Emoţionanta creaţie a lui Puccini reprezentată la Opera Braşov îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Mircea Holiartoc.


   În distribuţie: Valentina Mărgăraş - Madama Butterfly, Asineta Răducan – Suzuki, Cosmin Marcovici (Opera Naţională Română Iaşi) - Pinkerton, Alexandru Aghenie (debut) - Sharpless, Nicolae Zaharia - Goro, Claudiu Bugnar - Yamadori, Marian Reşte - Bonzo, Lorand Cristian – Commisario Imperiale, Alina Ichim – Kate Pinkerton.


  Participă Corul şi Orchestra Operei Braşov.


  Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru, scenografia de Rodica Garştea şi coregrafia de Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga. Asistent regie: Nicoleta Chirilă.

  Preţ bilete: 30 lei; 20 lei.
  În stagiunea 2017 – 2018, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani.

Comentarii

Ultimă oră