Sari la conținut
mai-a-lansat-o-campanie-pentru-donarea-de-plasma

Donarea de plasmă poate însemna diferenţa între viaţă şi moarte pentru mulţi dintre bolnavii de Covid-19 care ajung în secţiile de terapie intensivă, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a demarat o campanie pentru încurajarea donării de plasmă.


        „Virusul ne-a lovit pe mulţi dintre noi. Unii s-au vindecat mai uşor, alţii, însă, au ajuns la terapie intensivă. A fost greu, dar a trecut. Te-ai vindecat şi eşti fericit. Acum tu poţi să-i ajuţi pe ceilalţi. Donează plasmă! Contactează cel mai apropiat centru de transfuzie sanguină. Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă!”, se transmite prin videoclipul MAI, prin care reprezentanţii acestuia doresc să îi încurajeze pe cei care s-au vindecat de Covid-19 să vină în sprijinul celor care duc o luptă pe viaţă şi pe moarte cu virusul.


      În ţară sunt doar câteva oraşe în care se poate dona plasmă, între care şi Braşov. În oraşul nostru, donatorii au început mai timid să vină la Centrul de Transfuzii, după care numărul acestora a mai crescut.


          Cum numărul persoanelor aflate la ATI a crescut constant în ultimele zile şi a trecut de 600, tot mai mulţi pacienţi ar avea nevoie de plasmă.

Comentarii

Ultimă oră