Sari la conținut
maraton-de-poezie-la-aula-universitatii

Pentru o zi, Braşovul se transformă într-o Capitală Culturală a poeziei europene. Peste 30 de autoare din Europa, dar şi o invitată din Statele Unite ale Americii îşi vor citi poemele în faţa publicului braşovean iubitor de poezie. Este prima ediţie a Bienalei Europene de Poezie, un eveniment organizat de Universitatea Transilvania, prin Facultatea de Litere şi  de Primăria Braşov.  Evenimentul începe  vineri,   la ora 11.00, la Aula Universităţii.
„Miza acestui eveniment este de a aduce poezie de cea mai înaltă calitate în Braşov şi de a transforma Braşovul în Capitala Europeană a Poeziei pentru o zi, lucru pe care cred că oraşul îl merită”, a declarat prof. univ. Andrei Bodiu (foto), organizator.  
Invitatele fac parte din generaţii diferite, cea mai tânără având 22 de ani, iar senioarea – 65 de ani. Non-stopul poetic feminin continuă tradiţia maratonului poetic iniţiat de Literelor braşovene în 2001, în cadrul Festivalului Etnovember.
„Eu am mai organizat la Sibiu, în 2007, maratonul european de poezie, care a avut un ecou deosebit şi sper ca şi acest eveniment care se naşte în Braşov să facă o carieră în timp şi să ştim că există Bienala de poezie la Braşov, care o emblemă naţională şi de ce nu s-o transformăm într-un brand care să aibă valoare europeană” a adăugat Andrei Bodiu.
Poeziile vor fi citite în limba ţării din care provine autoarea şi în acelaşi timp va rula pe un ecran traducerea acestora. Evenimentul poetic face parte din proiectul Excelenţă culturală academică braşoveană.

Comentarii

Ultimă oră