Sari la conținut
mars-pentru-viata-la-brasov-(1)

Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina“ din Brașov, în colaborare cu ASCOR Brașov organizează sâmbătă, 22 martie, de la ora 11, un MARȘ PENTRU VIAȚĂ, pe traseul : Biserica de lemn – Spitalul Sf. Constantin – Bd. 15 Noiembrie – Teatru - Prefectura – Str. Republicii – Piața Sfatului – MATERNITATE – Str. Mureșenilor – Rectorat – Parcul Titulescu.

Asociația Pro Vita Christiana “Sfânta Ecaterina“ din Brașov se alătură inițiativei laicatului ortodox din România care, prin instituțiile pro-viață, organizează această manifestare cu scopul afirmării dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi totodată susținerea familiei tradiționale, temelia unei societăți solide, sănătoase și prospere. (http://marsulpentruviata.blogspot.ro/)

Romania se afla pe locul doi în Europa la numărul de avorturi raportat la numarul de femei, statistic vorbind.
Acesta este mobilul acestei manifestări, care își propune trezirea conștiinței civice.

Tema ediției de anul acesta este adopția, sloganul fiind „Adopția – o alegere nobilă”. Adopția a fost și tema Marșului pentru Viață de la Washington, din 22 ianuarie.

Marșul a avut loc anul trecut în 27 de orașe din România, printre care și Brașovul, fiind cel mai mare eveniment public în apărarea vieții din România.


Marșul se desfășoară în fiecare an în preajma sărbătorii Bunavestire (25 martie), care prăznuiește anunțarea Maicii Domnului de către Arhanghelul Gavriil a întrupării Mântuitorului Hristos, la nouă luni înainte de Craciun.

Marșul va fi însoțit de alte două acțiuni în cadrul manifestării “Zile pentru Viață la Brașov”:

· conferință cu dr. Daniel Hinshaw cu tema “Calitatea vieții. Ce face ca viața să merite a fi trăită” în ziua de vineri 21 martie, ora 18.30, la Sala Festivă a C.N. “Andrei Șaguna". Daniel Hinshaw este profesor de chirurgie la Universitatea din Michigan si preda cursul de Ingrijiri Paliative la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Vladimir" din New York (http://www.svots.edu/directory/faculty)
Intrarea este liberă.

· proiecția filmului “Bella” în ziua de sâmbătă 22 martie 2014 de la ora 18 la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, în Complexul Memorandului, urmată de discuții.
Intrarea este liberă.

Comentarii

Ultimă oră