Sari la conținut

Masa de Crăciun, cea mai bogată din an?Nu neapărat cea mai scumpă!

masa-de-craciun-cea-mai-bogata-din-annu-neaparat-cea-mai-scumpa

Masa îmbelşugată de sărbătoare presupune evident şi alergătura aferentă după cumpărături. Respectând reţele tradiţionale, am încercat să oferim gospodinelor câteva repere ale preţurilor la principalele ingrediente pentru bucatele ce vor sta pe masa de Crăciun.

Cozonacul, care în ultimii ani a devenit mai rentabil să fie cumpărat de la magazin decât să fie făcut în cuptor poate fi achiziţionat la preţuri cuprinse între 4 şi 5 lei/500 de grame.

La raioanele de carne ale diferitelor unităţi alimentare se pot găsi diferite preparate – după buzunarele fiecăruia. Astfel, pieptul de porc este „cotat” între 11 şi 12,5 lei/kg, carnea de curcan – 14-15 lei/kg, iar cea de pui – în jur de 10 lei per kilogram.

Pentru cei care doresc un fel mai special de friptură pentru această ocazie, magazinele oferă iepuri la preţuri ce se apropie de 30 de lei/kg, dar şi păstrăv la puţin peste 20 de lei/kg.

Nu în ultimul rând, nu trebuie uitată salata de boef. Pentru aceasta trebuie să puneţi deoparte banii pentru morcovi (1,5 lei/kg), cartofi (1,5 lei/kg), castraveţi muraţi (3,4 lei/borcan), ouă (0,5 lei/buc). Nu uitaţi vinul, oferta comercianţilor fiind variată, pentru orice gusturi şi pentru orice buzunar. În total, anul acesta cei ce vor să aibă „masa încărcată” precum în colindele româneşti trebuie să aibă alocaţi măcar 200 de lei.

Comentarii

Ultimă oră