Sari la conținut
masterclass-de-pian-cu-eduard-kunz-la-brasov

Vara aceasta, Brașovul găzduiește un masterclass de pian cu unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii, Eduard Kunz, la Kunz Summer Academy

După ce ne-a încântat în 2018 cu prilejul deschiderii masterclassului international de pian KUNZ SUMMER ACADEMY (ediția de iarnă) EDUARD KUNZ, celebrul pianist revine la Brașov cu un recital extraordinar de pian și cu KUNZ SUMMER ACADEMY, ediția a treia.

Eduard Kunz, pe care BBC Music Magazine l-a plasat în Top zece al celor mai buni pianiști din lume, revine la Brașov cu Masterclass-ul internațional de pian KUNZ SUMMER ACADEMY ce va dura două săptămâni.

Eduard Kunz a susţinut până acum recitaluri în 70 de orchestre din lume, iar printre concertele sale se numără cele de la Wigmore Hall în Londra, Louvre în Paris, Concertgebouw în Amsterdam, Milan’s Sala Verdi, Barcelona’s Palau, Tokio’s Bunka Kaikan, Kyoto Concert Hall şi Dubai Concert Series. Recent, Eduard Kunz a susţinut recitaluri în România, cu violonistul Alexandru Tomescu, alături de care a prezentat publicului lucrările lui Enescu. „În general, muzica și arta de calitate vorbesc oamenilor despre ceva care-i aproprie, despre ceva care îi reunește din toate țările, pentru că aceasta include emoția“, susține marele pianist.

KUNZ SUMMER ACADEMY va începe cu un spectacol de excepție al lui Eduard Kunz, pe data de 4 august, la Sala Patria, de la ora 18.00.

 Masterclass-ul va continua până pe 18 august, timp în care participanții vor învăța de la Kunz atât tehnică instrumentală cât și elementele necesare pentru a deveni un mare pianist. „KUNZ SUMMER ACADEMY este probabil cel mai interesant masterclass de pian care are loc în România, în acest moment. Acest masterclass se adresează în primul rând tinerilor pianiști de la noi, în căutare de repere și valori incontestabile în drumul lor spre afirmare. Șansa de a putea întâlni și studia cu un mare artist în Romania, la ora actuală este foarte mică pentru că învățământul de la noi trece printr-o mare criză. Știm foarte bine câți tineri aleg să plece la specializare în străinătate și din acest motiv ne-am propus să colaborăm cu Eduard Kunz și să organizăm KUNZ SUMMER ACADEMY“, susțin organizatorii.

Cine poate participa la KUNZ SUMMER ACADEMY și cum se poate înscrie?

Acest masterclass nu are limită de vârstă. Orice elev sau pianist se poate înscrie trimițând o simplă inrgegistrare video organizatorilor și accesând pagina oficială a cursului http://kunz-summer-academy.ro/ unde va găsi toate detaliile necesare. Eduard Kunz va face o selecție pe criterii strict valorice a candidatilor, iar lista studentilor admisi se va afișa cu o lună înainte de începerea cursului. Organizatorii vor să organizeze acest masterclass după modelul celor mai renumite școli de perfecționare din Occident. De asemenea, trebuie să amintim că acest masterclass nu se desfășoară cu „ușile închise” ci este deschis atât pentru muzicieni cât și pentru marele public. Este o experiență unică să vezi cum lucrează un mare pianist cu elevii lui! Astfel că participanții care vor să îl vadă pe Eduard Kunz în timpul orelor de masterclass, pot asista gratuit în calitate de spectatori, în timpul repetițiilor.

Mai multe detalii pe http://kunz-summer-academy.ro/ și pe https://www.facebook.com/svcumpatu/?modal=admin_todo_tour.

Comentarii

Ultimă oră