Sari la conținut

Medalii pentru atleţii braşoveni la Campionatul Naţional de juniori 1

medalii-pentru-atletii-brasoveni-la-campionatul-national-de-juniori-1

 Atletism juniori: O medalie de aur şi una de argint pentru atleţii braşoveni la Campionatul Naţional de juniori 1

La finalul săptămânii trecute, la Bucureşti, în sala din Complexul Sportiv „Lia Manoliu”, s-a desfăşurat etapa finală a Campionatului Naţional de atletism pentru juniori 1.


  În cadrul competiţiei, braşoveanca Adina Cîrciogel (LPS Braşov) a reuşit să câştige medalia de aur în proba de „400 metri plat”, cu 57.21 secunde.


 „Am reuşit să ne îndeplinim obiectivul, câştigând titlul de campioană naţională la junioare 1. Aşteptăm acum următorul concurs, Campionatul Naţional de seniori – tineret, unde vom încerca o clasare cât mai bună. Mulţumim tuturor celor ce ne-au susţinut şi ne susţin, în special celor care s-au ocupat de refacerea Adinei”, spus Horaţiu Calfa, antrenorul sportivei.


    Un alt rezultat foarte bun al atleţilor braşoveni l-a reuşit Raul Constantin Pruteanu (tot LPS Braşov), care a scos „argintul” la proba de săritură în lungime, cu 6,86 m.


    „De remarcat faptul că această performanţă reprezintă un progres imens faţă de cea mai bună performanţă a sa care era de 6,59 m. Raul practică atletismul din anul 2012, dar proba de lungime a abordat-o abia acum un an. Visul său este participarea la Campionatele Europene de cadeţi care se va desfăşura în vara acestui an la Rieti, în Italia. Zborul său va trebui să măsoare 7,05 m, ceea ce reprezintă baremul impus de Federaţia Internaţională de Atletism, pentru a concura la această valoroasă competiţie. Îi urăm succes şi încercăm să-l sprijinim cu tot ceea ce depinde de noi, profesorii acestui liceu cu veche tradiţie în obţinerea performanţelor de top la atletism. Felicitări şi succes atât lui Raul Pruteanu cât doamnei antrenor Georgeta Nazarie, descoperitor de valori ale atletismului de podium”, a precizat prof. Daciana Drăcea, director al Liceului cu Program Sportiv Braşov.


     La finala Campionatului Naţional de atletism pentru juniori 1, Braşovul a mai fost reprezentat de Oana Comănelea (CSM Braşov – 60 metri, 400 metri), Bianca Sabina Nicu (LPS Braşov – 60 metri), Andrei Gabriel Georgea (CSM Braşov – 60 metri), Ema Zach (400 metri), iar Raul Constantin Pruteanu a participat şi la proba de 60 de metri.

Comentarii

Ultimă oră