Sari la conținut

Miercuri - „Armonii Estivale”, sâmbătă - „Trăiască Dragostea”, la Opera Brașov

miercuri-armonii-estivale-sambata-traiasca-dragostea-in-gradina-de-vara-a-operei

Două evenimente au pregătit artiştii Operei Braşov, în ultima săptămână din august, pentru melomani, în Grădina de Vară.

Primul este programat miercuri, 26 august 2020, de la ora 19.00.


   Este vorba despre „Armonii estivale”, un recital vocal-instrumental, în care solişti ai Operei Brașov (Mădălina Bourceanu, Maria Catrina, Aurelia Florian, Corina Klein, Valentina Mărgăraș, Cristina Radu, Lăcrămioara Schuller, Sonia Hazarian, Carmen Topciu, Adrian Mărcan, Marian Rește, Dan Popescu), vor fi acompaniaţi la pian de Lioara Frăţilă.


    Ei le vor oferi celor prezenți un evantai de bijuterii muzicale din toate genurile, de la lied, operă, musical şi până la canţonete. Vor fi audiate arii din opera „Mefistofele” de A. Boito, din lucrări inedite cum ar fi romanul muzical „Louise” de G. Charpentier, zarzuela „Las hijas del zebedeo” de R. Chapí, din îndrăgitul musical „My Fair Lady” de Fr. Loewe sau canţoneta „Tu ca nun chiagne” de E. de Curtis, pentru ca desfăşurătorul să fie completat şi de compoziţii româneşti: „Din vise dragi, poeme” de S. Păutza, „Revedere” de A. Eliade şi „Poem pentru Madona de la Neamţ” de Liana Alexandra.


  De prezentarea evenimentului se va ocupa Simona Manole. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Regie scenă: Dan Antipa.

Al doilea spectacol va avea loc sâmbătă, 29 august 2020, de la aceeaşi oră. Este vorba despre punerea în scenă a operetei „Silvia”, de E. Kalman. Mai exact, vor fi oferite cele mai reprezentative momente.


  Nu întâmplător, iniţial, titlul lucrării a fost „Trăiască dragostea”, pentru că ne înfăţişează emoţionanta poveste de iubire a Prinţesei Ceardaşului cu prinţul Edwin, dar şi pasiunea Silviei pentru muzică şi dedicarea faţă de publicul său fidel.


  În distribuție se regăsesc atiștii Operei Brașov:


Silvia - Mădălina Bourceanu
Edwin - Alexandru Aghenie
Stazi - Corina Klein
Boni - Liviu Iftene
Cecilia – Asineta Răducan
Feri - Adrian Mărcan
Miska - Lorand Cristian
Generalul - Paul Tomescu
Fetițele vesele – Alina Ichim, Andromeda Nemeș, Anca Panait, Mihaela Marele


  Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov.


   La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică este semnată de Anda Tabacaru. Asistent regie: Nicoleta Chirilă. Scenografia: Rodica Garștea. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Asistent mișcare scenică: Ramona Mezei. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Preţul biletelor pentru fiecare spectacol este de 15 lei. Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de fiecare eveniment, la sediul Operei.

.........................................................................................................................................


   La evenimentele ce se desfășoara în curtea Operei Brașov (în Grădina de Vară), accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Scaunele vor fi așezate la distanța minimă prevăzută de 1,5 m.


  „Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment”, spun reprezentanții Operei Brașov.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele se reprogramează.

Comentarii

Ultimă oră