Sari la conținut

Ministerul Sănătății: În Spitalul „Marie Curie”, mai este internat doar copilul din Brașov cu sindrom hemolitic-uremic

ministerul-sanatatii-in-spitalul-marie-curie-mai-este-internat-doar-copilul-din-brasov-cu-sindrom-hemoliticuremic

Ministerul Sănătății a anunțat luni că un singur copil diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) mai este internat în Spitalul ”Marie Curie” din Capitală. Potrivit unui comunicat al ministerului, a rămas în spital bebelușul adus din Brașov, cel transferat de la Fetești fiind externat, luni dimineață. „Astăzi, 28 martie, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii 'Marie Curie', mai este internat un singur copil cu sindrom hemolitic-uremic (SHU), conform informațiilor transmise de către medicii unității sanitare la Ministerul Sănătății. Este vorba despre copilul din Brașov, care se află internat în Secția de Nefrologie, supus dializei peritoneale și care prezintă o stare de sănătate mult ameliorată din punct de vedere neurologic. În această dimineață, a fost externat copilul din Fetești care a avut în ultima perioadă o evoluție favorabilă a stării de sănătate, se arată în comunicatul ministerului.

În acest context, reprezentanții MS atrag atenția asupra faptului că ”atât alimentația corelată cu vârsta, cât și respectarea strictă a normelor de igienă reprezintă elemente esențiale pentru dezvoltarea corespunzătoare a copiilor, în special a nou-născuților” și subliniază ”importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător”.

Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

Comentarii

Ultimă oră