Sari la conținut

Modelul-surpriză pe care Rolls-Royce îl va lansa în doi ani

modelulsurpriza-pe-care-rollsroyce-il-va-lansa-in-doi-ani

Producătorul auto de lux Rolls-Royce a confirmat faptul că va lansa un model SUV (Sport Utility Vehicle) în anul 2017, scrie autocar.co.uk. Şefii de la Rolls-Royce au făcut miercuri anunţul, într-o scrisoare deschisă către acţionari, semnată de directorul executiv Torsten Muller-Otvos şi preşedintele Peter Schwarzenbauer, scrie gandul.info. Cei doi oficiali ai mărcii de lux Rolls-Royce au declarat că "mulţi clienţi le-au solicitat să dezvolte un model SUV. "Sunt mândru să confirm că dezvoltăm un autoturism cu caroserie înaltă Rolls-Royce", a declarat Muller-Otvos, pentru autocar.co.uk.

Rolls-Royce 4x4 ar urma să devină "o locomotivă" pentru un segment auto ale cărui vânzări s-au triplat în ultimii zece ani. Acest segment ar urma să adauge 1.500 de unităţi la volumul Rolls-Royce, care în 2014 a depăşit 4.000 de unităţi. Cei de la Rolls-Royce reconfirmă însă că nu vor miza niciodată pe volum, ci pe exclusivitatea clienţilor brandului auto de lux.

Un alt producător de marcă, Bentley, a anunţat că va lansa un SUV de lux, denumit Bentayga. Totuşi, designerul şef al Rolls-Royce, Giles Taylor, spune că modelul 4x4 va fi poziţionat cu atenţie faţă de limuzina Phantom, care trebuie să rămână nava-amiral a companiei. SUV-ul va fi "aproape la fel de lung" ca Phantom, precizează cei de la Rolls-Royce.

Preţul SUV-ului Rolls Royce 4x4 va începe, cel mai probabil, la 250.000-280.000 lire sterline şi va ajunge până la 500.000 lire sterline, pentru versiunea de top. Baza modelului va fi o platformă nouă din aluminiu şi dincolo de lux, producătorii vor să se asigure că noul Rolls-Royce va face faţă oricărui tip de teren accidentat. Versatilitatea şasiului modelului Phantom, vechi de 11 ani, reprezintă un punct forte pentru compania britanică. De asemenea, Rolls-Royce ar putea transplanta propulsorul V12 cu o capacitate cilindrică de 6,8 litri pe modelul 4x4. Şefii de la Rolls-Royce nu au ales încă numele maşinii şi noul model este dezvoltat sub denumirea RR31.

Comentarii

Ultimă oră