Sari la conținut
monument-omagial-pentru-dumitru-prunariu

Zi emoţionantă pentru primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu. În acest weekend, Asociaţia Aviatorilor Braşoveni i-a făcut, cei drept cu o mică întârziere, un cadou inedit de ziua lui. În curtea casei unde cosmonautul braşovean s-a născut, a fost dezvelită şi sfinţită o placă omagială cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani, dar şi pentru contribuţia adusă la propăşirea Aripilor Româneşti.  
Placa omagială a fost realizată la iniţiativa Asociaţiei Aviatorilor Braşoveni, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov. Momentul a fost unul emoţionant pentru Dumitru Prunariu, care îşi aduce aminte cu drag perioadele copilăriei petrecute în curtea casei unde s-a născut.
“În această casă au locuit părinţii mei cu chirie până când eu am împlinit 7 ani, după care ne-am mutat în Steagu şi de acolo mi-am continuat activitatea. Mă bucur că pot să fiu aici alături de mama mea, care m-a adus pe lume în această casă, dar în acelaşi timp alături şi de nepoţii mei, care sper că mă vor urma” a declarat general maior (r) Dumitru Prunariu  primul cosmonaut român. Născut în data de 27 septembrie 1952, Dumitru Dorin Prunariu a fost al 103 lea pământean în spaţiul cosmic şi primul român ajuns acolo. Zborul spaţial a fost unul cu caracter ştiinţific şi a fost efectuat în perioada 14-22 mai 1981.

Comentarii

Ultimă oră