Sari la conținut
mos-craciun-este-politist-local

Moș Crăciun există și este polițist local. Asta a simțit și o brașoveancă, după ce și-a recuperat banii, cadurile și, cel mai important, documentele pe baza cărora poate lucra legal în Spania, bunuri pe care le crezuse pierdute și nu mai avea nicio speranță că le va putea recupera vreodată. Așadar, bucuria Sărbătorilor de iarnă fusese spulberată pentru B.C.E. de 35 de ani. Ea, a venit în țară pentru a petrece Crăciunul alături de prieteni și de familia sa. Brașoveanca a ieșit în oraș pentru a face ultimele cumpărături necesare pentru masa de sărbătoare, dar și pentru a alege cele mai potrivite cadouri pentru a le pune sub brad.


Când a realizat că și-a pierdut portmoneul cu cele șase carduri pe care avea sume importante, peste 800 de lei cash, dar și documentele de identitate și cele ce îi dădeau dreptul de a lucra în Spania, precum și carnetul de conducere european, eliberat de statul spaniol, lumea s-a prăbușit pentru ea. A încercat să refacă drumul, în speranța că își găseste portofelul, însă totul părea în zadar.


În momentul când l-a zărit pe unul dintre polițiștii locali aflați în misiune de patrulare pentru menținerea ordinii și liniștii publice în Centrul Istoric, s-a dus țintă spre el, în speranța că o va putea ajuta cumva. Când s-a apropiat de el, polițistul local i-a spus pe nume, spre stupefacția tinerei. Și pentru că femeia rămăsese făra cuvinte, omul legii a întrebat-o dacă nu cumva și-a pierdut borseta cu acte și bani. Acesta a fost momentul când
ochii lui B.C.E. i s-au umplut de fericire. Polițistul local găsise lucrurile brașovencei pe stradă și o recunoscuse după fotografia de pe documente.


Împreună s-au deplasat spre sediul Poliției Locale pentru a completa procesul verbal de predare-primire, iar brașoveanca extrem de fericită a insistat să scrie măcar câteva cuvinte de mulțumire, după care a plecat să își facă toate cumpărăturile de Crăciun.


Poliția Locală este la datorie și în aceste momente de Sărbătoare și veghează pentru păstrarea unui climat de liniște și ordine publică în orașul Brașov.

Sărbatori liniștite vă dorim!

Comentarii

Ultimă oră