Sari la conținut
motociclete-smurd-si-pentru-brasov

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat, că instituţia pe care o conduce va continua dezvoltarea conceptului de intervenţie cu motociclete, precizând că timpul de intervenţie cu acest mijloc de deplasare este mai scurt faţă de cel cu ambulanţa.


   „Un alt concept care s-a dezvoltat în ultima perioadă şi continuăm să îl dezvoltăm cu fonduri din afara fondurilor bugetare este conceptul cu intervenţia cu motociclete. În 2019, motocicletele care se află în Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Iaşi, au intervenit la 3.900 de intervenţii (...) , iar în 2020 mai operaţionalizăm încă două judeţe - Braşov şi Galaţi, care vor avea câte două motociclete în fiecare judeţ”, a declarat Raed Arafat, în prezentarea raportului de activitate pe 2019 al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestuia, timpul de interveţie cu motocicleta este mai scurt faţă de cel cu o ambulanţă normală. „Impactul este unul major. Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii motociclişti de la ISUBIF, au avut mai multe situaţii în care au reuşit să defibrileze, să pornească un corp la un stop cardiac înainte să ajungă ambulanţa acolo. Deci, conceptul acestor motociclete care au defribrilator, oxigen, trusă de resuscitate, tot pe ele, a schimbat foarte mult pentru salvarea vieţii în cel mai scurt timp posibil”, a spus şeful DSU.

Comentarii

Ultimă oră