Sari la conținut

Municipalitatea pregăteşte licitaţia pentru proiectul Sălii Polivalente

municipalitatea-pregateste-licitatia-pentru-proiectul-salii-polivalente

Primăria a finalizat tema de proiectare pentru scoaterea la licitaţie a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru construirea Sălii Polivalente pe terenul fostului Stadion Municipal.

Sala Polivalentă va avea o capacitate de minim 10.000 de locuri, în condițiile unei utilizări flexibile, destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor şi activităţilor culturale, cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale.

Capacitatea exactă a Sălii Polivalente se va stabili în funcţie de prevederile federaţiilor internaţionale ale sporturilor care se preconizează a fi găzduite, astfel încât să poată fi organizate competiţii de nivelul Ligii Campionilor sau Jocurilor Olimpice.

Construcția va beneficia de parcări amenajate la subsol și pe sol, zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, accese, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant.

„Este un proiect care va aduce beneficii mişcării sportive din oraşul nostru, economiei Braşovului şi, nu în ultimul rând, tuturor braşovenilor”, a declarat primarul George Scripcaru.

Dimensionarea sălii va ţine cont de numărul de locuri propuse şi de dimensiunile suprafeţelor de joc aferente diferitelor sporturi propuse spre găzduire, dimensiuni ce se raportează la standardele federaţiilor sportive internaţionale de profil.

Clădirea va oferi posibilitatea găzduirii următoarelor tipuri de activităţi:

- sporturi: tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism uşor, gimnastică, tir sportiv, atletică grea, scrimă, karate, judo, aikido.

- evenimente culturale: concerte de scenă, dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, congrese, simpozioane, vernisaje, adunări religioase.

Având în vedere suprafaţa generoasă pusă la dispoziţie pentru amenajarea complexului multifuncţional, studiul de fezabilitate prevede şi o zonă de recreere, prin amenajarea unor terenuri de baschet, tenis, volei, fotbal în aer liber, zone de promenadă, pistă de biciclete, spaţii de joacă pentru copii.

Comentarii

Ultimă oră