Sari la conținut

Municipalitatea reglementează închirierea și circulația trotinetelor electrice pe domeniul public

municipalitatea-reglementeaza-inchirierea-si-circulatia-trotinetelor-electrice-pe-domeniul-public

Municipalitatea reglementează închirierea și circulația trotinetelor electrice pe domeniul public.

Proiectul de regulament a fost lansat în dezbatere publică. Scopul acestui act normativ este de a reglementa utilizarea trotinetelor electrice pe domeniul public și drumurile publice, obligațiile operatorilor flotelor de trotinete electrice precum și cele ale utilizatorilor. Totodată, regulamentul stabilește atât procedura autorizării activității de închiriere a domeniului public necesar staționării trotinetelor electrice, cât și contravențiile și sancțiunile în cazul nerespectării prevederilor acestui regulament.

„Am lansat în consultare publică regulamentul de utilizare a trotinetelor în municipiul Brașov. Ne dorim un Brașov verde, iar de aceea mobilitatea alternativă este una dintre condițiile esențiale. Alături de transportul public în comun, mijloacele de mobilitate alternativă sunt soluția pentru a degreva orașul de trafic, pentru a respira un aer mai curat și pentru a ne îndrepta către obiectivul pe care îl avem, și anume un Brașov cât mai verde. Invităm pe această cale brașovenii să își exprime punctul de vedere legat de modul de utilizare a trotinetelor în Brașov, până pe 8 august“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Amenzile propuse în acest proiect de regulament încep de la 400 de lei și pot ajunge până la 2.500 de lei, în funcție de contravenție.
Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de regulament până în data de 8 august, către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media, e-mail: infopublice@brasovcity.ro, sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program luni-joi, 8.00-14.00, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30, și vineri de la 8.00-13.30, cu pauză de dezinfecție între 11.00-11.30).

Comentarii

Ultimă oră