Sari la conținut

Nestemate muzicale transilvănene, la Biserica Fortificată din Cincșor

nestemate-muzicale-transilvanene-la-biserica-fortificata-din-cincsor

Asociația Contrafort Pro Kleinschenk/Cincșor și Asociația Renascendis îi invită pe toți iubitorii de muzică bună, sâmbătă, 13 octombrie 2018, de la ora 19.00 la Biserica Evanghelică Fortificată din Cincșor, la ultimul concert organizat în cadrul proiectului „Muzici de Cincșor”.

Va fi o seară specială, dedicată muzicii trasilvănene (cu selecții din operele compozitorilor transilvăneni Johann Sartorius, Johann Knall și Gustav Fleischer) și în mod inedit, muzicii care răsuna în Cincșor la toate evenimentele din viața comunității, pe vremea când comunitatea săsească era înfloritoare. Această muzică este astăzi redescoperită ca urmare a cercetării arhivei muzicale istorice a parohiei evanghelice Cincșor, cercetare care a constituit obiectivul principal al proiectului „Muzici de Cincșor”.

Acest ultim concert este prilejuit de întoarcerea arhivei muzicale la Cincșor, după încheierea procesului de cercetare și sistematizare a sutelor de partituri manuscrise, manuscrise muzicale și volume de partituri tipărite, databile între prima jumătate a secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea.

Muzica va fi interpretată de ansamblul Cantate Domino: Orsolya Lövenberger (mezzosoprană), Márta Lövenberger (mezzosoprană), Theodora Ciurezu (vioară), Kurt Philippi (violoncel) și Ursula Philippi (pian și orgă).

Proiectul „Muzici de Cincşor” este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Intrarea este liberă.

Comentarii

Ultimă oră