Sari la conținut

„Noaptea Internaţională a Liliecilor”, la Lisa

noaptea-internationala-a-liliecilor-la-lisa

Centrul pentru Cercetarea şi Conservarea Liliecilor şi Parohia Ortodoxă Română Lisa, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Radu Negru din Făgăraș“, Primăria Comunei Lisa şi Școala Gimnazială Lisa, organizează „Noaptea Internaţională a Liliecilor” care se va desfăşura la Căminul Cultural Lisa, sâmbătă, 27 octombrie 2018, între orele 15.00 şi 20.00.

Evenimentul are rolul de a atrage atenţia publicului larg asupra periclitării populaţiilor de lilieci, prin activităţi interactive care urmăresc sensibilizarea publicului larg faţă de problemele actuale cu care se confruntă habitatele chiropterelor, legate de protecţia mediului şi a speciilor, educarea simţului ecologic, stimularea creativităţii, clarificarea miturilor legate de lilieci, încă prezente în opinia publică, dar şi un mod plăcut de petrecere a timpului liber.

În România trăiesc 32 de specii de lilieci, toate fiind protejate prin multiple legi, unele dintre cele mai numeroase colonii din Europa fiind tot în România, cu peste 100.000 exemplare în anumite peşteri protejate.

Din anul 2015 se cunoaşte o colonie a liliacului urecheat gri în podul bisericii din Lisa, cu un numărul maxim de 45 de exemplare. Această colonie are importanţă naţională şi este monitorizată de experţi în lilieci din anul 2016.

Comentarii

Ultimă oră