Sari la conținut

Noi promoţii de specialişti în balneokinetoterapie şi laborator clinic

noi-promotii-de-specialisti-in-balneokinetoterapie-si-laborator-clinic

Noi promoţii de specialişti în balneokinetoterapie şi laborator clinic şi-au încheiat studiile la Brașov. Diplomele şi le vor lua, însă, după susţinerea licenţei, în toamnă.

55 de studenţi de la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, dar şi alţi 42 de la Laborator Clinic, din cadrul Facultăţii de Medicină Braşov şi-au încheiat, ieri, cursurile de licenţă, de trei ani, odată cu cursul festiv. Specialişti cu diplomă, însă, vor deveni după ce îşi vor obţine licenţa, pe care o vor susţine în septembrie.


  La Balneofiziokinetoterapie, în 2019 a terminat a 8-a promoţie, una cu studenţi bine pregătiţi, după cum a spus coordonatorul programului, conf. dr. Roxana Miclăuş.


   „Ne mândrim cu ei şi sperăm să se achite cu succes de datoria pe care au au, de a ne trata pe noi peste 5, 6, 10 sau 20 de ani. Noi aşa i-am pregătit, să fim siguri că vom fi bine trataţi peste 20 de ani”, a afirmat, mai în glumă, mai în serios, Roxana Miclăuş.


    Pe de altă parte, specializarea Laborator clinic este mai nouă în facultatea braşoveană, dar a obţinut acreditarea. „Este un program de studii nou înfiinţat, avem deja a patra generaţie de absolvenţi, am trecut cu brio de acreditarea naţională realizată anul trecut şi ne dorim o continuare, un master în viitor, asta a fost şi o recomandare a comisiei de acreditare. Avem studenţi care vor intra în spitale clinice din Braşov, în clinici particulare, deja avem experienţă cu foşti absolvenţi încadraţi pe posturi bune, cu specializări deosebite, pe biochimie, hematologie, microbiologie”, a precizat prof. univ. Mihaela Badea, coordonator specializare Laborator clinic.

Marţi, studenţii de la programul Medicină vor avea şi ei cursul festiv, după 6 ani de facultate, iar miercuri este programat momentul festiv pentru studenţii de la Asistenţă medicală generală, după patru ani de studii.

Comentarii

Ultimă oră