Sari la conținut
noshave-november-vine-la-brasov

No-Shave November este o organizaţie non profit care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru prevenirea şi tratarea cancerului.

Ea a luat naştere după moartea lui Matthew Hill, un tată din S.U.A. cu opt copii, care a pierdut lupta cu cancerul de colon în noiembrie 2007, iar după doi ani familia a înfiinţat Fundaţia Matthew Hill în memoria lui.

Conceptul presupune ca timp de o lună participanţii să nu se bărbierească, acesta fiind un gest simbolic pentru bolnavii de cancer cărora nu le creşte părul.

Banii pe care altfel i-ar plăti pentru produse de îndepărtare a părului sunt apoi donaţi cauzei. Un grup de elevi aduce acestă iniţiativă la Braşov, aceştia reușind să convingă singura frizerie americană din oraş să ofere premii ce constau în produse, servicii şi abonamente celor ce se implică.

Cum implementează ei această idee? Au făcut o pagina de Facebook numită NSN Braşov, acolo unde există un formular de înscriere pentru concursul caritabil.

Concurenţilor li se vor face două serii de poze la frizerie, prima înainte de barbă, pe 3 noiembrie şi cealaltă pe 4 decembrie, când vor avea barbă.

Taxa de înscriere este de 10 lei la băieţi şi 5 lei la fete. Da, şi fetele pot participa - ele vor purta o barbă falsă la a doua şedinţă foto.

În această campanie, s-au înscris 16 şcoli din Judeţul Braşov, precum Colegiul Naţional "Andrei Şaguna" şi Colegiul Național "Dr. Ioan Meșotă".

Concursul caritabil este dedicat elevilor şi profesorilor, însă şi ceilalţi oameni pot să doneze şi să vină la poze, chiar dacă nu vor fi eligibili de premii.

Comentarii

Ultimă oră