Sari la conținut
noua-miss-univers-este-din-franta

Miss Franţa a fost încoronată Miss Univers. Câştigătoarea de 24 de ani este studentă la stomatologie.


  Iris Mittenaere, o studentă la stomatologie din Paris, a fost încoronată Miss Univers, devenind a doua franţuzoaică din istoria concursului de frumuseţe care câştigă titlul, dar şi prima câştigătoare de pe continentul european de peste un deceniu.

Iris Mittenaere le-a devansat pe ce 85 aspirante la titlul de Miss Univers, în finala desfăşurată în Manila, Filipine, în cadrul celei de-a 65-a ediţii a galei, care a durat trei ore şi s-a concentrat asupra diversităţii şi abilităţilor femeilor de a depăşi obstacolele în viaţă, în ciuda suferinţelor la care sunt supuse.

„Am fost foarte surprinsă că am câştigat, mă simt binecuvântată”, a spus Iris, în vârstă de 24 de ani, care a pledat în competiţie pentru promovarea igienei dentare. În discursul de după încoronare, Mittenaere a spus că vrea să meargă mai departe şi să promoveze educaţia copiilor şi a femeilor tinere.

„Concursul a fost un vis, fiecare fată vrea să fie Miss Univers...scena este uimitoare, totul este uimitor”, a spus Iris, radiind de fericire în timpul conferinţe de presă de după victorie.

Iris s-a născut la Lille, undeva în nordul Franţei. Ea este studentă la stomatologie, cu specializarea chirurgie dentară, în cadrul unei facultăţi din Paris. Frumoasa şatenă de 1,72 metri e o iubitoare „a sporturilor extreme, a călătoriilor şi a gătitului de preparate franţuzeşti".

Pe locurile următoare s-au clasat Miss Haiti şi Miss Columbia.

Comentarii

Ultimă oră