Sari la conținut

Număr mare de îmbolnăviri de gripă la Braşov

numar-mare-de-imbolnaviri-de-gripa-la-brasov

În doar o săptămână, gripele au „explodat” la Braşov, de la câteva cazuri, la câteva zeci.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, în săptămâna anterioară, au fost diagnosticate clinic, pe baza simptomelor, 60 de cazuri de gripă, dintre care 7 au fost internate. Cei mai afectaţi au fost copiii.

„Fluctuaţiile de temperatură atmosferică pot duce la creşterea numărului cazurilor de gripă. Însă, vreau să precizez că gravitatea sezonului gripal nu poate fi stabilită. Deci nu putem spune din start, dacă sunt mai multe cazuri anul acesta decât în luna decembrie a anului anterior”, a precizat dr. Mădălina Siminea, medic de familie.


   Luna decembrie se anunţă în continuare călduroasă, dar şi înşelătoare şi tocmai de aceea, medicii vă sfătuiesc să aveţi grijă cum vă îmbrăcaţi.

Însă, pentru a vă proteja de boală, aveţi grijă la regulile de igienă. Spălaţi-vă pe mâini, acoperiţi mereu gura când tuşiţi sau strănutaţi şi evitaţi dacă e posibil aglomeraţiile.


  De asemenea, dacă v-aţi îmbolnăvit, nu luaţi sub nicio formă medicamente „după ureche”, mergeţi la medic să vă ajute. Totuşi, cea mai eficientă metodă de protejare împotriva bolii rămâne vaccinarea.

„E recomandată vaccinarea antigripală la timp, asta înseamnă în sezonul predispus infecţiilor gripale, adică noiembrie, decembrie, chiar şi ianuarie... se poate face chiar și în ianuarie”, a subliniat medicul.


   Persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, precum seniorii peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, gravidele etc, primesc vaccinul gratuit, la medicul de familie, ei intrând în campania gratuită de vaccinare a Ministerului Sănătăţii.


   Tot săptămâna trecută, în Braşov au mai fost înregistrate aproape 2000 de răceli şi viroze, dar şi peste 350 de cazuri de pneumonie.

Comentarii

Ultimă oră