Şi în şcoala de la sat se face carte. O demonstrează două eleve de clasa a VII-a, din Şcoala Gimnazială Moieciu de Jos, care îşi vor reprezenta unitatea şcolară şi judeţul în competiţii la nivel naţional.

 Elevele meritorii sunt Elena Loredana Lascu şi Denisa Ursachi.

  Potrivit lui Marius Olteanu, director al unităţii şcolare, Elena Loredana Lascu s-a clasat pe locul I la Olimpiada Judeţeană de Limba şi Literatura Română, la Olimpiada Judeţeană de Biologie şi la Olimpiada Naţională de Religie, loc care o trimite în etapa naţională a competiţiilor. De asemenea, eleva a mai obţinut locul I şi în Concursul Judeţean de Matematică „Olimpiada Satelor din România”, calificându-se, de asemenea, în etapa naţională a competiţiei.

     Denisa Ursachi, tot din clasa a VII-a, s-a clasat tot pe locul I la Olimpiada Judeţeană „Universul Cunoaşterii prin Lectură”, obţinând cel mai mare punctaj dintre toţi elevii de nivelul clasei ei, din mediul rural din judeţul Braşov. Şi ea îşi va reprezenta judeţul şi şcoala în etapa naţională a competiţiei.

   „Şi în mediul rural se poate obţine performanţă. În ultimii ani, numeroase şcoli din mediul rural au intrat în declin. Însă, desigur, nu peste tot se întâlneşte această situaţie. Ba mai mult, ultimele rezultate la olimpiadele şcolare, faza judeţeană, arată că şi elevii de la sate sunt capabili de performanţă, obţinând premii, chiar şi premiul I, fiind astfel reprezentanţii judeţului la olimpiadele naţionale”, a precizat prof. Marius Oltean, director al unităţii şcolare.