Sari la conținut

A început ce-a de-a doua etapă a campaniei de dezinsecţie la Brașov

o-noua-batalie-impotriva-tantarilor-a-inceput-cea-dea-doua-etapa-a-campaniei-de-dezinsectie


  Primăria Braşov a început o nouă bătălie împotriva ţânţarilor. Astăzi a debutat a doua etapă a campaniei de dezinsecţie!

Având în vedere condiţiile meteo care au favorizat creşterea numărului de ţânţari, precipitaţii combinate cu temperaturi ridicate, Primăria Braşov a anunţat că, începând cu data de 26 iunie 2019, se va efectua cea de a doua etapă de dezinsecţie din luna iunie.

Astfel, 10 echipe ale firmei Coral Impex SRL, care asigură serviciul de dezinsecţie în municipiul Braşov, au fost repartizate în toate cartierele din oraş şi vor efectua, în prima etapă, tratamente spaţiale, cu utilaje de mare putere instalate pe autovehicule, după care vor continua cu tratamentele de la sol, cu utilaje portabile, în toate zonele verzi din cartiere.

Substanţele utilizate sunt K-othrine Profi EC 250 (substanţă activă deltamethrin), Permex 22 E (substanţă activă permethrin), pentru combaterea insectelor adulte şi Biopren 50 LML (insecticid pentru combaterea larvelor, substanţă activă s-metopren).

„Produsele menţionate pentru serviciile de dezinsecţie se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi sunt avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate.

Îi rugăm pe crescătorii de albine ca în perioada execuţiei serviciilor de dezinsecţie să ia toate măsurile necesare protejării familiilor de albine din municipiu”, a anunţat Primăria Braşov.


    Pentru ca activităţile de dezinsecţie să fie eficiente, reprezentanţii Primăriei Braşov au precizat că acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public şi privat al municipiului, cât şi pe proprietăţile private.

„În acest sens facem un apel către cetăţeni, asociaţii de locatari/proprietari, agenţi economici şi instituţii publice, să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor concomitent cu acţiunea municipalităţii”, a comunicat Primăria Braşov.


     În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuare a activităţilor va fi reprogramată.

Comentarii

Ultimă oră