Sari la conținut

Orice braşovean poate avea un pom care să-i poarte numele

orice-brasovean-poate-avea-un-pom-care-sai-poarte-numele

Braşovenii care vor să aibă un arbore care să le poarte numele trebuie să doneze 50 de lei, care este de fapt preţul pomului. Reprezentanţii Asociaţiei PLUG IN au lansat în acest mod proiectul "Viitorul Meu Poarta Numele Meu", prin care şi-au propus reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi a noxelor din oraş. Dacă până acum la Braşov au fost plantaţi deja 295 de pomi, Eugen Preda, creierul proiectului, are planuri mari: vrea ca în toată ţara să se planteze anual 100 de mii de arbori.

„Acesta este doar unul dintre cei 295 de arbori plantaţi pe drumul Coresi, sunt plantări individuale, sunt plantări de companie. Acest arbore a ajutat foarte mult şi reprezintă doar începutul acestui proiect în România. Este un arbore care face parte din familia Paulowniaceaelor, este un pom care are o creştere foarte rapidă şi o capacitate extraordionară de a elimina dioxidul de carbon şi noxele”, ne-a spus Eugen Preda, preşedintele Asociaţiei PLUG IN. Primii pomi au fost plantaţi pe drumul Coresi şi leagă strada Hărmanului de strada13 Decembrie. „Acest arbore va ajunge la înălţimea de 2 metri până la sfârşitul acestui an, va face nişte flori foarte frumoase şi va ajuta Braşovul, pentru că 500 de astfel de arbori elimină o mie de tone de dioxid de carbon anual. Sigur nu din primul an”, a mai spus Eugen Preda, preşedintele Asociaţiei PLUG IN.

„Scopul acestui proiect este de a aduce mai mult aer. Fiecare om poate dona 50 de lei şi un arbore va lua numele lui. Arborele va purta numele lui, dar nu fizic, nu va avea o etichetă, identificarea se va putea face la nivel de website pe site-ul nostru www.viitorulmeupoartănumelemeu.ro, unde pe bază de user şi parolă fiecare om îşi va identifica propriul arbore” ”, a mai explicat Eugen Preda. Unul dintre cei care a donat, a plantat şi acum are propriul arbore este medicul Amedeo Grigorean. „Eu împreună cu soţia şi fetiţa noastră de 3 ani şi 4 luni am luat fiecare câte un arbore şi l-am plantat, deoarece ne iubim foarte mult ţara şi mediul înconjurător şi dat fiind că domnul Eugen Preda, prin organizaţia pe care o conduce ne-a oferit această oportunitate am ţinut să facem şi noi un mic gest prin care să facem ca România să respire”, ne-a spus Amedeo Grigorean. Preşedintele Asociaţiei PLUG IN, Eugen Preda, spune că îşi doreşte ca proiectul de mediu să devină cel mai important din România.

Mai multe detalii despre proiect aici.

Comentarii

Ultimă oră