Sari la conținut

Au câştigat peste 40 de mii de lei în doar câteva luni din naivitatea românilor. Nu mai puţin de 100 de români din toate colţurile ţării au fost păcăliţi prin sms. 40 dintre aceştia sunt din Braşov. Oamenii au primit un mesaj prin care erau anunţaţi că au câştigat o sumă foarte mare de bani. Tot ce trebuiau să facă era să trimită prin poştă între patru şi şase milioane de lei. Mulţi au făcut acest lucru şi au aşteptat în zadar marele premiu.
Condusă din puşcărie. În spatele acestei afaceri s-au aflat patru prahoveni care au fost prinşi de oamenii legii. Activitatea a fost condusă din închisoare de unul dintre suspecţi care a fost arestat la doar o zi după ce a ieşit din închisoare. Trimiteau peste o mie de mesaje în acelaşi timp cu un anţunţ care aducea zâmbetul pe buzele victimelor. „Felicitări, aţi câştigat 20 de mii de lei”:
Braşovenii sunt mai creduli. Până acum, poliţiştii au adunat peste 100 de plângeri din partea celor care au trimis bani în urma sms-urilor primite. Nu mai puţin de 40 sunt din Braşov în condiţiile în care mesajele au fost trimise în mod aleator. Cei patru sunt din Prahova două cupluri o tânără de 19 ani şi soţul ei de 29 de ani şi mama fetei în vârstă de 37 de ani şi concubinul acesteia. „Unul dintre suspecţi a dirijat activitatea grupului infracţional din închisoare, unde a fost încarcerat ca urmare a unei condamnări pentru furt calificat. Suspectul a fost reţinut la doar o zi după ce a fost eliberat din penitenciar”, ne-a spus un agent de poliţie sub acoperire care s-a ocupat de caz.
Mulţi ţepuiţi, puţini reclamă. Anchetatorii au realizat mai multe percheziţii în localităţile Târguşorul Vechi şi în Berceni, unde în locuinţele suspecţilor s-au descoperit zece telefoane mobile, zeci de cartele sim, notiţe cu textul utilizat pentru inducerea în eroare, date despre sumele de bani încasate, facturi de ridicare a mandatelor poştale şi o serie de alte înscrisuri. Poliţiştii spun că numărul celor care au picat în plasa prahovenilor este mult mai mare. În acest condiţii le recomandă braşovenilor să fie foarte atenţi şi să nu mai ia în seamă astfel de mesaje.
Andrei Negotei


http://www.brasovultau.ro/

Comentarii

Ultimă oră